Thailand ett ställe att njuta av sol och bad

Hur ordnar du resan till Thailand under halva priset?
Det har skrivits mycket om Thailand genom åren, detta varma och trevliga land på andra sidan jordklotet. Med ett klimat som passar oss extra bra och som erbjuder sol och salta bad varvat med skön avkoppling. Thailand är och kommer fortsättningsvis att vara svenskarnas paradis nummer ett. Idag åker många till Thailand på chartersemester flyg kombinerat med en resort till Koh Phuket som ligger i södra Thailand, en trevlig ö med mycket turister som spenderar några veckor med olika aktiviteter. Andra åker som ”backpackers” med stora ryggsäckar på ryggen och luffar runt och bor väldigt spartanskt i olika hyddor och andra billiga lösningar som dom hittar under sin vandring.

Resemöjligheterna är fler och till garanterat lägre pris!
En ny möjlighet att resa till Thailand för betydligt lägre pris än med charter har vuxit sig fram i takt med att svenskar bygger både hus och lägenheter i Thailand. I Rayongprovinsen som ligger 20 mil söder om Bangkoks internationella flygplats Suvarnabhumi ligger orter som Ban Phe, Suan Son, och Mae Phim. I områdena kring dessa orter byggs det hus och lägenheter på löpande band som soltörstiga svenskar låtit sig köpa. När dom köpt sin bostad väljer väldigt många att hyra ut dessa till andra som vill resa till Thailand. Priserna på dessa bostäder är låga i förhållande till om man skulle bo på hotell eller någon resort. Med dessa hyralternativ öppnar sig också nya möjligheter att stanna borta under längre perioder då många av bostäderna kan hyras månadsvis. Hyr du hus eller en lägenhet reser man med fördel reguljärflyg, utbudet av flygbiljetter från både Stockholm och Köpenhamn är stort och möjligheten till längre vistelser  ökar med en biljett bokad på ett reguljärflyg. Du kan resa med direktflyg både från Stockholm och Köpenhamn, men även många andra möjligheter med ett flygbyte på vägen. Effektiv flygtid till Thailand är 10 timmar och du flyger till Bangkok Suvarnabhumi. Det finns många fördelar att resa reguljärt som tex. Att du får ha mer vikt på ditt bagage men även att alla måltider och drycken ombord ingår. Väl i Thailand erbjuder dom allra flesta att någon står och tar emot när du anländer till Bangkoks flygplats, det är smidigt särskilt om du inte är van att resa på egen hand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *